tag:blogger.com,1999:blog-6735867516040218312.post5675174005371411159..comments2024-03-22T18:28:44.728+01:00Comments on Apetyczna babeczka-Anielska Kuchnia: Szwajcarska chałka z szafranemhttp://apetyczna-babeczka.blogspot.com/http://www.blogger.com/profile/12058311769304308176noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-6735867516040218312.post-15016336445879967732014-08-30T20:04:00.578+02:002014-08-30T20:04:00.578+02:00Już sobie wyobrażam, jak pachniała... Kolor ma wsp...Już sobie wyobrażam, jak pachniała... Kolor ma wspaniały :)ginhttps://www.blogger.com/profile/06905248107139422233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6735867516040218312.post-50874741388934678162014-08-28T15:09:16.338+02:002014-08-28T15:09:16.338+02:00Masz całkowitą rację :) Ja również pozdrawiam :) Masz całkowitą rację :) Ja również pozdrawiam :) Ervishahttps://www.blogger.com/profile/07917696057008262139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6735867516040218312.post-39365201539395670722014-08-28T11:43:59.968+02:002014-08-28T11:43:59.968+02:00Myślę, że alpejskie mleko nie jest inne :), chodz...Myślę, że alpejskie mleko nie jest inne :), chodziło mi o to, że skoro jest dużo mleka, to ludzie korzystają z niego w różnej formie :) , aż się rozmarzyłam od rana o tej Szwajcarii!, najlepiej byłoby tam pojechać i sprawdzić osobiście :) pozdrawiam serdecznie, Agnieszkahttp://apetyczna-babeczka.blogspot.com/https://www.blogger.com/profile/12058311769304308176noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6735867516040218312.post-30489550374536550722014-08-28T11:21:24.511+02:002014-08-28T11:21:24.511+02:00A alpejskie mleko jest inne? :) A alpejskie mleko jest inne? :) Ervishahttps://www.blogger.com/profile/07917696057008262139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6735867516040218312.post-19190757990800296502014-08-28T10:08:13.570+02:002014-08-28T10:08:13.570+02:00Ja ją odkryłam w ,, Encyklopedii chleba,, w dziale...Ja ją odkryłam w ,, Encyklopedii chleba,, w dziale ,, Pieczywo z innych zakątków Europy,,. W pierwszej wersji oryginalny przepis, dzisiaj zmodyfikowany nieco szczyptą szafranu :). Myślę, że ma Pani rację odnośnie pieczenia na mleku, ale jako, że Szwajcaria to alpejskie mleko, i zapewne są różne odmiany wypieków w różnych częściach kraju. Tak więc wypiek pieczywa może być zarówno na śmietanie mleku słodkim jak i na zsiadłym mleku. http://apetyczna-babeczka.blogspot.com/https://www.blogger.com/profile/12058311769304308176noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6735867516040218312.post-45101674733696410062014-08-28T09:37:50.986+02:002014-08-28T09:37:50.986+02:00Ja się zastanawiam nad tą chałką.. Rozmawiałam z o...Ja się zastanawiam nad tą chałką.. Rozmawiałam z osobą która mieszka w Szwajcarii i mówiła ze tam chałki pieką na mleku :) Ervishahttps://www.blogger.com/profile/07917696057008262139noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6735867516040218312.post-54096482367637051892014-08-28T08:26:19.826+02:002014-08-28T08:26:19.826+02:00Na śniadanie w sam raz! :-) Na śniadanie w sam raz! :-) http://apetyczna-babeczka.blogspot.com/https://www.blogger.com/profile/12058311769304308176noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6735867516040218312.post-79351818184779237282014-08-28T08:21:29.623+02:002014-08-28T08:21:29.623+02:00mmm! jaki miły początek dnia oglądać takie pysznoś...mmm! jaki miły początek dnia oglądać takie pyszności! :)Marcelahttps://www.blogger.com/profile/03897056388941689521noreply@blogger.com