Jeśli jeszcze nie jesteście wielbicielami jaglanki to ten deser wszystko zmieni!. Delikatna w smaku kasza jaglana z bombą smakową jaką daje mus z fig i soku malinowego, daje razem duet doskonały. Figi znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEik2p75LDqZoURblnhmCbUjAImWUN7S6d2eZGFXYAQZxKouWcc354b0hHc1Ah_HaIX4XXVwY9s9sddi86CK6aqwId_TCcvcsLxMLVcuyCjpf_XOmtqGooobrc2l_PkmSOVmuqjHUzcizXZb/s280/deser2.jpg)
Składniki:
3/4 szklanki kaszy jaglanej
2 i 1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki soku malinowego
1/2 szklanki wody
10 dag suszonych fig
szczypta soli
Kasze jaglaną wypłukać zimną wodą na sicie, ugotować w mleku ze szczypta soli. Pod koniec gotowania można kaszę lekko zmiksować. Wodę oraz sok malinowy wlewamy do rondelka i gotujemy z figami. Gdy figi zmiękną zmiksować je z sokiem na gładką masę, do uzyskania konsystencji musu. Deser układać warstwowo. Jeśli macie ochotę na wiosenną dietę zajrzyjcie do tej książki http://bit.ly/Oo6J5p.
![Wielkanoc bez glutenu.](http://durszlak.pl/system/campaign/banner/929/embed_4v47aGLZgjY5C7EIbLeZGchrcftYDwzz.jpg)
![Gotuj i chudnij jak Kudłaci Kucharze!](http://durszlak.pl/system/campaign/banner/944/embed_HalHfsG72Y1x0qOWhiLyLuC3270zpAzz.jpg)
pyszny deser:)
OdpowiedzUsuń