Kaczkę to mu lubimy, w różnych wydaniach oczywiście, chociaż najczęściej i chyba najbardziej lubiana jest pierś...
Łatwo - prosto i bardzo smacznie...
Składniki:
- 1 filet z piersi kaczki
- sól
- pieprz
- olej rzepakowy do smażenia
Dressing do sałatki:
- 5 łyżek oleju lub oliwy
- sól
- pieprz
- cukier
- suszona bazylia
- ocet winny
Dodatkowo:
- 20 do 25 dag mixu sałat
1. Mięso umyć osuszyć, wetrzeć sól i pieprz. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć kaczkę po 2 minuty z każdej strony. Następnie zawinąć w folię aluminiową i 175 C zapiekać w piekarniku przez 35-40 minut. Wyjąć mięso, otworzyć folię żeby mięso odparowało i wystygło.
2. Połączyć składniki dressingu, doprawić do smaku. Półmisek wyłożyć sałatą, polać sosem, a na wierzchu ułożyć pokrojoną w plastry kaczkę.
Drapieżnik przy stylizacji polujący na kaczkę....
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz