Sałatka z pieczoną kaczką, łatwo - prosto - pysznie



Kaczkę to mu lubimy, w różnych wydaniach oczywiście, chociaż najczęściej i chyba najbardziej lubiana jest pierś...

Łatwo - prosto i bardzo smacznie...


Składniki:

- 1 filet z piersi kaczki
- sól
- pieprz
- olej rzepakowy do smażenia

Dressing do sałatki:

- 5 łyżek oleju lub oliwy
- sól
- pieprz
- cukier
- suszona bazylia
- ocet winny

Dodatkowo:

- 20 do 25 dag mixu sałat

1. Mięso umyć osuszyć, wetrzeć sól i pieprz. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć kaczkę po 2 minuty z każdej strony. Następnie zawinąć w folię aluminiową i 175 C zapiekać w piekarniku przez 35-40 minut. Wyjąć mięso, otworzyć folię żeby mięso odparowało i wystygło.

2. Połączyć składniki dressingu, doprawić do smaku. Półmisek wyłożyć sałatą, polać sosem, a na wierzchu ułożyć pokrojoną w plastry kaczkę.



Drapieżnik przy stylizacji polujący na kaczkę....







0 komentarze :