Chatka pod Niemcową to zupełnie inny świat, zegary przestają tam istnieć, a człowiek odnajduje swoją przestrzeń, która dotąd nie była mu znana . Pokochasz ją tak jak ja przed laty albo nigdy więcej nie wrócisz...
Czas wolny i chęć na słodycze zaowocowała tym oto łomem czekoladowym...
Przepis na blaszkę o wymiarach 16x10 cm:
Składniki:
- opakowanie herbatników pettit berry
- 25 dag mleka w proszku
- 12 dag masła
- 15 dag cukru
- 3 łyżki naturalnego kakao
- 100 ml wody lub mleka
- migdały, rodzynki, orzechy
1. Roztapiamy masło z cukrem,dodajemy kakao i wodę, odstawiamy do ostygnięcia.
2. Do wystudzonej masy kakaowej dosypujemy partiami mleka w proszku i miksujemy. Na końcu wsypujemy pokruszone herbatniki i bakalie, delikatnie mieszamy masę łyżką.
3.Przygotowujemy foremkę, wykładamy ją papierem do pieczenia. Masę nakładamy warstwami i wbijamy w nią pozostałe herbatniki. Wierzch wyrównujemy mokrą dłonią i odstawiamy w chłodne miejsce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz