Czas imprezowy zbliża się wielkimi krokami, warto pomyśleć o szybkich , smakowitych przekąskach. Świetna pasta na kanapki, krakersy lub jako mini przekąska na liściach szpinaku.
Składniki:
- 1 wędzony morszczuk
- 4 jaja
- 1 mała cebula
- 5 kiszonych ogórków
- 3 łyżki łagodnego keczupu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu
- pieprz
1. Jaja gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2. Rybę obieramy z mięsa, dokładnie sprawdzając czy nie zostały w niej ości, a następnie za pomocą widelca rozdrabniamy ją na małe kawałki.
3. Cebulę i ogórki kroimy w małą kosteczkę. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki, dodajemy jogurt i keczup, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Serwujemy wg. upodobań.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz