Pasta rybna z jajkiem i kiszonym ogórkiem


Czas imprezowy zbliża się wielkimi krokami, warto pomyśleć o szybkich , smakowitych przekąskach. Świetna pasta na kanapki, krakersy lub jako mini przekąska na liściach szpinaku.

Składniki:

- 1 wędzony morszczuk
- 4 jaja
- 1 mała cebula
- 5 kiszonych ogórków
- 3 łyżki łagodnego keczupu 
- 3 łyżki jogurtu naturalnego lub majonezu
- pieprz

1. Jaja gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. 

2. Rybę obieramy z mięsa, dokładnie sprawdzając czy nie zostały w niej ości, a następnie za pomocą widelca rozdrabniamy ją na małe kawałki. 

3. Cebulę i ogórki kroimy w małą kosteczkę. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki, dodajemy jogurt i keczup, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Serwujemy wg. upodobań.




0 komentarze :