czwartek, 26 kwietnia 2018
Szybkie szaszłyki z kiełbasą i warzywami
Lato i majówka zbliża się wielkimi krokami, dzisiaj mam dla Was wersję grilla dla zabieganych. Szybkie szaszłyki z kiełbasą serową i duża ilością kolorowych warzyw, a do tego domowy sos BBQ.
Składniki:
- 6 kiełbas serowych Hańderek
- papryki trzy kolory: żółta - pomarańczowa i czerwona
- 1 por
- 10 pieczarek
Dodatkowo:
- patyczki do szaszłyków
- tacka do grilla lub folia aluminiowa
W zależności od długości patyczków wyjdzie z tej porcji 10-12 szaszłyków.
Można piec szaszłyki zawinięte w folię aluminiową i wyjdą wtedy idealnie bez ciemnych przypaleń, ale za to bardziej miękkie. Ja wole takie lekko chrupiące i robię je na samej tacce bez folii. Nie używam do warzyw soli, bo kiełbasa ma w sobie ser który się roztapia pod wpływem ciepła i je okleja, a dodatkowo mamy przecież sos do wykorzystania.
1. Kiełbasę kroimy w plastry. Warzywa kroimy w plastry lub w kostkę, pieczarki kroje na połowę. Nabijamy na patyczek kiełbasa-warzywo.
A zatem kolorowej i smacznej majówki kochani!!!
Zainwestowałem w title="Pizza Poznań">www.szybkapizza.pl I nie żałuję, kapitalna inwestycja.
OdpowiedzUsuń