wtorek, 8 maja 2018
Raviolli ze szpinakiem i mozzarellą
Całkiem miła zabawa w przygotowaniu raviolli pod warunkiem, że jest się wyposażonym w fajne akcesoria :). Na stronie Tarka i Miarka jest do tego idealna forma z wałkiem, która łączy ze sobą przyjemne z pożytecznym.
Ciasto:
- 40 dag mąki pszennej
- 4 żółtka
- gorąca woda ( tyle ile zabierze mąka )
- sól
Farsz:
- 30 dag szpinaku, użyłam mrożonego
- 20 dag mozzarelli
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- olej
1. Ciasto robimy tak samo jak na pierogi ( Kliknij ), następnie dzielimy na małe porcje i wałkujemy na kształt foremki.
2. Na patelni rozgrzewamy olej, dajemy szpinak i dusimy do czasu aż się rozmrozi. Następnie dodajemy starty czosnek i mozzarellę, doprawiamy do smaku. Odparowany farsz nakładamy do formy wyłożonej ciastem i przykrywamy z góry drugą porcją ciasta. Dociskamy wałkiem i wycinamy raviolli. Jeśli chcesz zobaczyć filmik Kliknij w link.
3. Pierożki raviolli podajemy polane masłem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz