Wam jeszcze inny bardzo smaczny sposób na młoda kapustę.
Porcja dla 4 osób.
Czas przygotowania 30 minut.
Składniki:
- 1 główka młodej kapusty
- 20 dag boczku
- pęczek koperku
- 1 łyżeczka octu spirytusowego
- 1 łyżeczka cukru
- sól
- pieprz
- 1 łyżka mąki pszennej
- 1/2 szklanki słodkiej śmietanki 12 %
1. Na patelni wytapiamy tłuszcz z pokrojonego w kostkę boczku. Następnie dodajemy poszatkowaną kapustę oraz koper, podlewamy szklanką wody i dusimy ok. 15 minut. Dodajemy sól, pieprz i cukier.
2. Gdy kapusta zmięknie dodajemy śmietankę z mąką, na samym końcu doprawiamy łyżeczką octu.
Młodą kapustę można szybko przygotować, idealny dodatek do ziemniaków i schabowego!.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz