Dzika spiżarnia
W księgarniach pojawiła się nowa ciekawa pozycja Dzika Spiżarnia, czyli zbieractwo dla początkujących. Jak dla mnie jest to książka łącząca dwie pasje, podróżniczą i kulinarną. To taka współczesna wersja dla Wiedźm które leczą i mają wiedzę o roślinach i drzewach. Sama jestem typem podróżnika i chociaż zapuszczając się w góry z plecakiem zabieram ze sobą dość pożywienia żeby przetrwać to przyznam, że Sergei Boutenko bardzo mnie zainspirował. Z natury w prosty sposób można czerpać pełnymi garściami i przy najbliżej okazji będąc na szlaku zwrócę uwagę na dzikie rośliny jadalne z których pędów, nasion, kwiatów i liści można tworzyć pyszne i zdrowe dania. Zbieractwo dla początkujących to również nowy wymiar ekonomiczny, bo nic nie kosztuję oferując szeroką gamę dobrodziejstw dla naszego organizmu. Jeśli uda Wam się zgromadzić jadalne rośliny z bliskiej okolicy, to w książce znajdziecie również mnóstwo ciekawych przepisów z ich wykorzystaniem!. W księgarni znajdziecie również inne ciekawe poradniki, zajrzyjcie!
Czy warto sięgnąć po inspirujący świat łąk i lasów?....myślę, że sami znacie odpowiedź....
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
0 komentarze :