Budyń jaglany z musem figowo - malinowym




Jeśli jeszcze nie jesteście wielbicielami jaglanki to ten deser wszystko zmieni!. Delikatna w smaku kasza jaglana z bombą smakową jaką daje mus z fig i soku malinowego, daje razem duet doskonały. Figi znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl


 
Składniki:
3/4 szklanki kaszy jaglanej 
2 i 1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki soku malinowego
1/2 szklanki wody 
10 dag suszonych fig 
szczypta soli 



Kasze jaglaną wypłukać zimną wodą na sicie, ugotować w mleku ze szczypta soli. Pod koniec gotowania można kaszę lekko zmiksować. Wodę oraz sok malinowy wlewamy do rondelka i gotujemy z figami. Gdy figi zmiękną zmiksować je z sokiem na gładką masę, do uzyskania konsystencji musu. Deser układać warstwowo.  Jeśli macie ochotę na wiosenną dietę zajrzyjcie do tej książki http://bit.ly/Oo6J5p.





Wielkanoc bez glutenu. Gotuj i chudnij jak Kudłaci Kucharze!

1 komentarz :