Makaron ryżowy z zieloną fasolą


Pyszne danie z dietetycznym makaronem ryżowym, który znajdziecie w Sklep.na Sushi.pl. Idealny dla osób które są na diecie bezglutenowej czy bez pszenicy. Uwielbiam ten smak!. 

Składniki dla 4 osób:
  • makaron ryżowy 20-30 dag
  • 20 dag zielonej fasoli
  • 2 marchewki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 50-60 dag mięsa wieprzowego 
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • świeża bazylia lub tymianek 


Rozgrzać oliwę, mięso pokroić w podłużne plastry, posolić i obsmażyć. Marchew i fasolę ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Paprykę pokroić w kostkę. Mięso połączyć z warzywami, chwilę razem smażyć. Doprawić do smaku solą i pieprzem . Makaron skropić oliwą i posypać świeżymi ziołami i podawać z warzywami i mięsem. 


Wielkanoc bez glutenu.

0 komentarze :