Wątróbka z pieczarkami w sosie carry


Jeden z moich synów jest fanem wątróbki drobiowej, a drugi jej nie uznaje za to przepada za carry. Jak każda mama szukająca kompromisu w kuchni wymyśliłam danie dzięki któremu wilk będzie syty i owca cała!. Jest to danie za jakieś 7-8 zł dla 4 osób, a smakuję tak wybornie jak obiad w dobrej restauracji. Wypróbujcie jak zabraknie Wam weny twórczej na obiad, bo robi się go zaledwie w 30 minut.

Składniki:

- 60 dag wątróbki drobiowej
- olej rzepakowy
- sól

Sos:

- 25 dag pieczarek
- 1 cebula
- 1 szklanka słodkiej śmietanki
- 1/2 łyżeczki carry
- 1/2 łyżeczki kurkumy
- olej rzepakowy
- sól 
- pieprz
- zielona natka pietruszki

Dobrej jakości przyprawy znajdziecie na www.Skworcu.com.pl.

1. Na rozgrzanym oleju smażymy na rumiano wątróbkę, delikatnie solimy pod koniec.

2. Na drugiej patelni blanszujemy cebulę pokrojoną w kostkę, pieczarki kroimy w grube plastry, wszystko razem mieszamy i dodajemy przyprawy, na koniec zalewamy słodką śmietanką. Łączymy z wątróbką, podajemy z pieczywem i zieloną natką pietruszki.






0 komentarze :