Malinowa pychotka




 

Desery robione przez nas w domu są pyszne i smakują najlepiej, wystarczy poświęcić im troszkę czasu ...

Przepis na 5-6 pucharków

  • 1 tacka malin
  • 1 opakowanie podłużnych biszkoptów
  • 375 ml śmietany kremówki 30-36%
  • 240 ml serka homogenizowanego, śmietankowy lub waniliowy
  • Jeśli ktoś jest super łasuchem to jeszcze pół szklanki cukru pudru
  • Kilka tabliczek czekolady do starcia
  • Świeża mięta do dekoracji



Wykonanie…

Ubijamy kremówkę, dodajemy pod koniec serek homogenizowany i cukier puder.
Układamy warstwowo biszkopty, masę  śmietankowa i maliny na przemian, na samej górze maliny i ścieramy czekoladę -  zdobimy świeżym listkiem mięty …

Deser grzechu wart ....
Menu party! Imprezowe przekąski

0 komentarze :