Tatry maja super zaletę, bo można je bardzo szybko zrobić. Można użyć dostępnych owoców sezonowych, jak również można ją podawać na słono i pikantnie!. Wystarczy przepis na dobre ciasto i można podawać na wiele ciekawych i pysznych sposobów!
Ciasto:
- 2 szklanki mąki
- 1/2 szklanki cukru pudru
- łyżka śmietany
- 10 dag margaryny
Nadzienie:
- 50-60 dag śliwek węgierek
- 20 dag jeżyn
- 4 łyżki miodu spadziowego od www.Skworcu.com.pl
1. Zagniatamy ciasto na tartę, foremkę smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartką lub mąką krupczatką.
2.Piekarnik rozgrzewamy do 175 C. Gdy tarta ma lekko złoty kolor, wyciągamy ją z piekarnika, układamy śliwki i jeżyny. Śliwki przekrojone na ćwiartki, polewamy 4 łyżkami miodu. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy razem jeszcze 10-12 minut .
0 komentarze :