Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkiem i cebulą


Najlepsza sprawdzona czerwona kapusta na zimę do słoików. Dodatek jabłek i cebuli sprawia, że jest pyszna!. Jeśli macie czym szybko poszatkować kapustę to zrobienie tej sałatki jest bardzo proste i super szybkie.




Składniki na 7 litrowych słoików:
  • 3 kg czerwonej kapusty, jedna duża główka
  • 1,5 kg jabłek
  • 1 kg cebuli
  • 4 łyżeczki soli morskiej

Zalewa:
  • 2 litry wody
  • 1 szklanka cukru
  • 2 szklanki octu
  • liście laurowe
  • ziele angielskie

Przyprawy znajdziecie na www.Skworcu.com.pl
 





1. Kapustę i cebulę poszatkować. Kapustę zasolić, gdy puści sok można lekko odcisnąć. Cebulę zagotować, odcedzić. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 

2. Zalewę zagotować z wszystkimi składnikami, wsypać kapustę, gotować 10 minut. Po koniec gotowania dodać jabłka i cebulę, gotować 2 minuty. Przełożyć do słoików i pasteryzować 10 minut.



0 komentarze :