Najlepsza sprawdzona czerwona kapusta na zimę do słoików. Dodatek jabłek i cebuli sprawia, że jest pyszna!. Jeśli macie czym szybko poszatkować kapustę to zrobienie tej sałatki jest bardzo proste i super szybkie.
Składniki na 7 litrowych słoików:
- 3 kg czerwonej kapusty, jedna duża główka
- 1,5 kg jabłek
- 1 kg cebuli
- 4 łyżeczki soli morskiej
Zalewa:
- 2 litry wody
- 1 szklanka cukru
- 2 szklanki octu
- liście laurowe
- ziele angielskie
Przyprawy znajdziecie na www.Skworcu.com.pl
1. Kapustę i cebulę poszatkować. Kapustę zasolić, gdy puści sok można lekko odcisnąć. Cebulę zagotować, odcedzić. Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
2. Zalewę zagotować z wszystkimi składnikami, wsypać kapustę, gotować 10 minut. Po koniec gotowania dodać jabłka i cebulę, gotować 2 minuty. Przełożyć do słoików i pasteryzować 10 minut.
0 komentarze :