Idealna sałatka dla zabieganych, możemy ją zrobić w pół godziny. Śledzie i warzywa tworzą pyszną smakową kompozycję.
Składniki:
- 5-6 solonych filetów śledziowych
- puszka groszku
- puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasoli
- 4 kiszone ogórki
- 3 jaja ugotowane na twardo
- 1 czerwona cebula
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki śmietany
- pieprz
1. Filety zalewamy zimną wodą i odstawiamy do namoczenia. Jaja gotujemy na twardo, odstawiamy do wystudzenia. Warzywa konserwowe odcedzamy na durszlaku. Ogórki, cebule i wystudzone jajka kroimy w drobną kostkę. Śledzie odcedzamy i drobno kroimy.
2. Łączymy wszystkie składnik, dodajemy pieprz, majonez i śmietanę, dokładnie mieszamy. Sałatki nie przyprawiamy solą, śledzie są wystarczająco słone.
0 komentarze :