Sałatka śledziowa z warzywami



Idealna sałatka dla zabieganych, możemy ją zrobić w pół godziny. Śledzie i warzywa tworzą pyszną smakową kompozycję.

Składniki:

  • 5-6 solonych filetów śledziowych 
  • puszka groszku
  • puszka kukurydzy
  • puszka czerwonej fasoli
  • 4 kiszone ogórki
  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • 1 czerwona cebula
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki śmietany
  • pieprz





1. Filety zalewamy zimną wodą i odstawiamy do namoczenia. Jaja gotujemy na twardo, odstawiamy do wystudzenia. Warzywa konserwowe odcedzamy na durszlaku. Ogórki, cebule i wystudzone jajka kroimy w drobną kostkę. Śledzie odcedzamy i drobno kroimy. 

2. Łączymy wszystkie składnik, dodajemy pieprz, majonez i śmietanę, dokładnie mieszamy. Sałatki nie przyprawiamy solą,  śledzie są wystarczająco słone. 




0 komentarze :