Jeśli macie mało czasu na kuchenne przygotowania, to polecam prostą sałatkę z kapusty pekińskiej, zrobienie jej zajmie Wam tylko kilka minut, a smakuje wyśmienicie. Świetnie sprawdzi się do potraw z grilla jak również jako lekka kolacja.
Składniki:
- 1 średnia główka kapusty pekińskiej
- opakowanie sera feta
- 1/2 szklanki orzechów włoskich
Sos:
- 2 łyżki musztardy stołowej
- 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- 4 łyżki oliwy
- 1 łyżeczka sosu sojowego Kikkoman
- sól
- pieprz
1. Sałatę pekińską wraz z białymi częściami liści drobno kroimy, dodajemy ser feta pokrojony w kostkę.
2. Składniki sosu mieszamy ze sobą i polewamy sałatę z fetą, mieszamy dokładnie, aby sos wszędzie dotarł. Na koniec wymieszaną i doprawioną sałatę posypujemy orzechami włoskimi.
0 komentarze :