Szybka sałatka pekińska z fetą



 Jeśli macie mało czasu na kuchenne przygotowania, to polecam prostą sałatkę z kapusty pekińskiej, zrobienie jej zajmie Wam tylko kilka minut, a smakuje wyśmienicie. Świetnie sprawdzi się do potraw z grilla jak również jako lekka kolacja. 

Składniki:


  • 1 średnia główka kapusty pekińskiej 
  • opakowanie sera feta
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich


Sos:


  • 2 łyżki musztardy stołowej 
  • 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka sosu sojowego Kikkoman
  • sól
  • pieprz 




1. Sałatę pekińską wraz z białymi częściami liści drobno kroimy, dodajemy ser feta pokrojony w kostkę.

2. Składniki sosu mieszamy ze sobą i polewamy sałatę z fetą, mieszamy dokładnie, aby sos wszędzie dotarł. Na koniec wymieszaną i doprawioną sałatę posypujemy orzechami włoskimi.



0 komentarze :