Rybkę zawsze chętnie podaje, a dzisiaj jest w formie pasty kanapkowej. Wykonanie banalnie proste, nie zajmie Wam dłużej niż 5 minut. Wędzona makrela z kiszonym ogórkiem i jogurtem naturalnym poleca się do kanapek.
Składniki:
- 1 wędzona makrela
- 1 ogórek kiszony
- 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
- 1 mała cebula
- czarny pieprz świeżo zmielony
- sól
- łyżka oleju z pestek dyni
1. Makrelę pozbawić skóry i wszystkich ości, rozgnieść widelcem. Ogórek zetrzeć na małe wiórki, cebulę pokroić bardzo drobno i oprószyć solą aby nieco zmiękła.
2. Połączyć rybę z pozostałymi składnikami, dobrze wymieszać, przełożyć do słoika jeśli nie wykorzystamy wszystkiego od razu.
Wyjątkowa prezentacja, masz zmysł. :) Kradnę!
OdpowiedzUsuńwww.dziurawykociol.pl