Pasta z wędzonej makreli z ogórkiem i jogurtem naturalnym


Rybkę zawsze chętnie podaje, a dzisiaj jest w formie pasty kanapkowej. Wykonanie banalnie proste, nie zajmie Wam dłużej niż 5 minut. Wędzona makrela z kiszonym ogórkiem i jogurtem naturalnym poleca się do kanapek.

Składniki:


  • 1 wędzona makrela
  • 1 ogórek kiszony
  • 3 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • 1 mała cebula
  • czarny pieprz świeżo zmielony 
  • sól
  • łyżka oleju z pestek dyni


1. Makrelę pozbawić skóry i wszystkich ości, rozgnieść widelcem. Ogórek zetrzeć na małe wiórki, cebulę pokroić bardzo drobno i oprószyć solą aby nieco zmiękła.

2. Połączyć rybę z pozostałymi składnikami, dobrze wymieszać, przełożyć do słoika jeśli nie wykorzystamy wszystkiego od razu. 







Kulinarne wyprawy z Olejami Świata

1 komentarz :

  1. Wyjątkowa prezentacja, masz zmysł. :) Kradnę!
    www.dziurawykociol.pl

    OdpowiedzUsuń