Karnawałowe róże z krakowską suchą i serem
Karnawał sprzyja małym i większym biesiadom, a my często jesteśmy bardzo zabiegani więc chcemy przygotować coś na szybko, więc mam dla Was efektowne i bardzo smaczne przekąski. Karnawałowe róże robiłam już na słodko, a dzisiaj zapraszam do mojej kuchni na wersję wytrawną.
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 25 dag sera żółtego, polecam ser o wyrazistym smaku np.wędzony lub zwykły oscypek
- 25 dag kiełbasy krakowskiej suchej mini od Hańderek
- pęczek szczypiorku
1. Ciasto dzielimy na 6 -7 części. Ser i kiełbasę kroimy w cienkie plastry. Formujemy róże wg. pokazanych zdjęć czyli na każdym kawału do połowy ciasta układamy ser na przemian z kiełbasą, ser można położyć w jednej lub w dwóch warstwach, a następnie zwijamy w rulon tworząc piękną róże.
2. Formę na muffiny smarujemy olejem, czas pieczenia ok. 35 minut, w 200 C. Podawać ciepłe lub gorące posypane dużą ilością szczypiorku.
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Ale śliczne)))
OdpowiedzUsuń