Sernik przekładany z polewą i kokosem

Trzy smakowite warstwy ciasta i dwie warstwy sera w polewie czekoladowej z kokosem...można się skusić na małe co nie co :)

A po piękne i klimatyczne dodatki do kuchni zajrzyjcie na www.ziołowo.pl

Ciasto - składniki:
  • 4 szklanki mąki pszennej
  • 10 dag smalcu
  • 10 dag margaryny
  • 4 jaja
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • kwaśna śmietana,(tyle ile zabierze ciasto)
  • szczypta soli

Mąkę z tłuszczem posiekać, dodać cukier roztrzepany z jajami, proszek do pieczenia, sól, wyrobić ciasto, wstawić do lodówki na 1/2 godz. Ciasto podzielić na 3 części i upiec oddzielnie na złoty kolor w tem 180C przez 15-20 minut.

Masa serowa - składniki:
  • 1 kg zmielonego sera
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub 1 budyń śmietankowy lub waniliowy
  • 1/2 szk mleka
  • 3 jaja
  • 1 szk cukru kryształu
  • 15 dag masła
  • 1 cukier waniliowy 
Do sera dodać masło, jaja, cukier, cukier waniliowy, dobrze wymieszać, podgrzewać ciągle mieszając, aż masa będzie lejąca. Następnie dodać roztrzepaną w mleku mąkę lub budyń, wymieszać i zagotować. Masą przekładać placki, a wierzch ozdobić polewą i kokosem.


źródło ,,ciasta Anastazji,,


Serniki dla Miksera - edycja 1.14

0 komentarze :