Letnia przystawka z pomidorów i mozzarelli do grilla
Czas wakacji i upalnych dni sprawia, że mniej jemy i sięgamy po lekkie warzywne produkty. Ta prosta sałatka będzie gotowa w kilka minut, a efekt z pewnością spodoba się i domownikom i Waszym gościom.
Składniki dla 4 osób:
- pół główki sałaty lodowej
- 250 g mozzarelli w mini kuleczkach
- 30 sztuk pomidorków koktajlowych
- ocet balsamiczny opcjonalnie
- sól
1. Sałatę i pomidory myjemy. Na talerzach rozkładamy pokrojoną sałatę, można skropić odrobiną octu balsamicznego. Pomidorki kroimy na 4 plastry, a każdą kulkę mozzarelli na 3 paski. Przekładamy pomidorki z serem, układamy na sałacie. Można oprószyć odrobiną soli.
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Fajna i prosta propozycja na grilla. Idealnie sprawdzi się do moich ulubionych produktów grillowych od Zakładu Mięsnego Karol. Można je dostać w Delikatesach Centrum lub marketach Carrefur
OdpowiedzUsuń