Składniki na sałatkę:
- 2 małe wędzone makrele
- 4-5 jaj
- 15 dag startego żółtego sera
- 2 dymki razem z zieloną częścią
- kilka łyżek majonezu
- sól
- pieprz
Klimatyczne dodatki do domu na stronie www.ziołowo.pl
Makrelę bardzo dokładnie oczyścić z ości i rozdrobnić. Jaja ugotować, ostudzić i pokroić w kostkę. Cebulę dymkę drobno posiekać, a białą część sparzyć przez 2-3 minuty. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Połączyć wszystkie składniki, dodać majonez , pieprz i jeśli jest potrzeba posolić.
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńpieknie wygląda ja daję jeszcze ogorek konserwowy lub kiszony , mniam....
OdpowiedzUsuńDobry pomysł z ogórkiem :-)
OdpowiedzUsuń