Surówka z kapusty czerwonej i chrzanu

Pierwszy raz łączyłam czerwoną kapustę z chrzanem :), wyśmienita surówka!, a do tego samo zdrowie.

Składniki:
  • 1 główka czerwonej kapusty
  • 1 cebula
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 jabłka
  • 1 mały słoik chrzanu
  • 1 mały jogurt naturalny
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sok z 1 cytryny
  • sól
  • pieprz 
Kapustę oczyścić, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytryny. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać. Jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce. Jogurt, majonez, chrzan wymieszać i dodać do pozostałych składników. Przełożyć do miski i udekorować szczypiorkiem.



źródło ,,sałatki i surówki siostry Anastazji,,

0 komentarze :