To ciasto długo pozostaje świeże, a wyrabia się je błyskawicznie. No i ten smak....
Orzechy pekan znajdziecie w sklepie www.Skworcu.com.pl.
Składniki :
- 28 dag maki pszennej
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 15 dag cukru
- 2 jajka, roztrzepane
- 3 łyżki masła, (roztopionego)
- 2/3 szklanki mleka
- 1 szklanka orzechów pekan, posiekanych
- 1 łyżka kawy rozpuszczalnej
1. Przygotować foremkę- keksówkę, wyłożyć papierem do pieczenia lub dobrze wysmarować tłuszczem.
2. Połączyć wszystkie składniki, zmiksować, na końcu dodać pekany i wymieszać łyżką.
3. Ciasto wlać do przygotowanej formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 190 C na 55-60 minut. Następnie ciasto przełożyć na metalową kratkę aby ostygło.
Orzechy i kawa to połączenie warte wypróbowania :)
OdpowiedzUsuń