Dodatkiem do posypania mogą być orzechy, migdały, kokos, kolorowa posypka i co tylko macie w domu. Duży wybór bakali i dodatków znajdziecie na stronie www.Owocowyraj.eu.
Ciasto:
- 50 dag mąki
- 25 dag masła
- 7 żółtek
- 4 łyżki cukru pudru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.Schłodzić w lodówce.
Pianka:
- 2 białka
- 20 dag cukru pudru
Białka ubić z cukrem
Dodatki:
- słoik dżemu
- kokos, orzechy, posypka, migdały - do wyboru
Ciasto rozwałkować. Wykrawać foremką ciasteczka. Na wierzch każdego nałożyć piankę i posypać orzechami. Upiec na złoty kolor w tem 180 C. Po upieczeniu pasujące do siebie kształty ciasteczek skleić dżemem.
0 komentarze :