Kolorowo i bardzo letnio....tęcza kolorów i smaków. Wspaniałe ciasto, można by rzec ...delicje... :)
Biszkopt jasny:
- 5 jaj
- 3/4 szklanki cukru
- 3/4 szklanki mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
Masa budyniowa:
- 1/2 litra mleka
- 2 budynie waniliowe bez cukru
- cukier puder do smaku
- 25 dag masła
Masa jabłkowa:
- 1 kg jabłek
- 2-3 łyżki cukru kryształu
- 1 galaretka zielona
Masa biała:
- 1 szklanka cukru kryształu
- 3 szklanki słodkiego mleka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 25 dag masła
Kokos:
- 10 dag wiórków kokosowych www.Skworcu.com.pl
- 2 łyżki cukru kryształu
- 1 łyżka masła
Dodatki:
- 2 galaretki koloru niebieskiego lub czerwonego przygotować wg.przepisu
- 1 paczka okrągłych biszkoptów
Przełożenie ciasta:
Biszkopt - 1/2 masy budyniowej - masa jabłkowa - 1/2 masy budyniowej - biszkopty - zalać tężejącą galaretką - masa biała - wierzch posypać usmażonym kokosem.
Źródło ,, ciasta siostry Anastazji,,
ale apetyczne ciacho
OdpowiedzUsuńpychotka :)
OdpowiedzUsuńFajny przekładaniec :)
OdpowiedzUsuńPodziwiam te Twoje niesamowicie wysokie ciasta :)
OdpowiedzUsuń