Cukinia nadziewana ryżem jaśminowym


Lato kojarzy mi się z cukinią. Robię z nich sałatkę do słoików, piekę chleb, gotuję leczo, a dzisiaj pysznie i zdrowo ją nadzieję.




Po dobry ryż jaśminowy zajrzyjcie do sprawdzonego sprzedawcy www.Skworcu.com.pl.

Składniki na obiad dla 4 osób:

  • 2 średnie cukinie
  • 15 dag ryżu jaśminowego
  • 1 duża czerwona papryka
  • 1 duża cebula
  • 8 pieczarek
  • Ser żółty lub pleśniowy - kilka plastrów






1. Ryż gotujemy 10 minut, cebulkę i pieczarki blanszujemy na oliwie z oliwek. Paprykę kroimy w kostkę. Cukinie kroimy na pół, oczyszczamy środek.
2. Wszystkie składniki mieszamy i gotowy farsz nakładamy do wydrążonych cukinii. Na wierzch pod koniec pieczenia układamy ser pleśniowy. Pieczemy w piekarniku 20-25 minut w tem.170-180 C.









Cukinia 2014

0 komentarze :