Oryginalny tajski makaron ryżowy polecany jest w diecie niskokalorycznej. Jest idealny do zup, sałatek, oraz wielu potraw mięsnych i wegetariańskich. Warto po niego sięgać!. Znajdziecie go u sprawdzonego sprzedawcy www.naSushi.pl
Składniki:
- 20 dag makaronu ryżowego
- 1 zielony ogórek
- 3 jaja
- 1 czerwona papryka
- 1 puszka kukurydzy
- sól pieprz
- olej kujawski o aromacie bazylii jako dressing
- świeża natka pietruszki
1. Makaron ugotować wg.przepisu na opakowaniu. Przed gotowaniem nitki połamać na krótsze kawałki. Po ugotowaniu, odcedzić i ostudzić.
2. Ogórka obieramy z zielonej skórki i kroimy go w kostkę. Jajka gotujemy, studzimy, obieramy i drobno kroimy. Kukurydzę odsączyć. Paprykę drobno pokroić.
3. Łączymy wszystkie składniki, przyprawiamy solą i pieprzem, polewamy bazyliowym olejem kujawskim i dokładnie mieszamy. Jeśli ktoś zrezygnuje z wersji dietetycznej to można dodać majonezu.
Przepis bierze udział w konkursie "Kujawski ze smakiem do sałatek" organizowanym przez ZT Kruszwica SA oraz serwis ZpierwszegoTloczenia.pl
Pyszna i kolorowa propozycja :-)
OdpowiedzUsuń... po naszej została już tylko pusta miska... ;-)
Usuńpycha :) Wygląda wspaniale :)
OdpowiedzUsuń