Zawsze robię kilka słoiczków tego specjału, bo urozmaica idealnie dania mięsne, można go również podać jako dodatek czy przystawkę. Czosnek jak wszystkim wiadomo ma wspaniałe właściwości dla naszego organizmu, a w połączeniu z miodem to już antidotum na jesienno zimowe chłody i przeziębienia.
Składniki :
czosnek, dowolna ilość
Zalewa:
- 1 szklanka octu jabłkowego
- 1 szklanka wody
- 2-3 łyżeczki miodu
- łyżeczka soli
- sok z połowy cytryny
1. Czosnek obieramy, zalewamy na minutę wrzątkiem, odcedzamy.
2. W przygotowanych słoikach układamy ząbki czosnku. Składniki zalewy doprowadzamy do wrzenia, a następnie zalewamy czosnek w słoikach. Pasteryzujemy przez 5 minut.
Miód oraz przyprawy znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl
0 komentarze :