Czosnek marynowany w miodzie



Zawsze robię kilka słoiczków tego specjału, bo urozmaica idealnie dania mięsne, można go również podać jako dodatek czy  przystawkę. Czosnek jak wszystkim wiadomo ma wspaniałe właściwości dla naszego organizmu, a w połączeniu z miodem to już antidotum na jesienno zimowe chłody i przeziębienia.




Składniki :

czosnek, dowolna ilość



Zalewa:


  • 1 szklanka octu jabłkowego
  • 1 szklanka wody
  • 2-3 łyżeczki miodu 
  • łyżeczka soli
  • sok z połowy cytryny

1. Czosnek obieramy, zalewamy na minutę wrzątkiem, odcedzamy.


2. W przygotowanych słoikach układamy ząbki czosnku. Składniki zalewy doprowadzamy do wrzenia, a następnie zalewamy czosnek w słoikach. Pasteryzujemy przez 5 minut.

Miód oraz przyprawy znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl





0 komentarze :