Nowa marynata z oliwą z oliwek od Hiszpańskich Delikatesów, najwyższa jakość, wspaniały smak, prawdziwy rarytas w słoikach. Do marynaty trafiły tylko kapelusze prawdziwków, teraz trzeba poczekać, aż smaki wchłoną siebie nawzajem.
Składniki:
- grzyby leśne, kapelusze, dowolna ilość
- oliwa z oliwek
Marynata:
- 150 ml octu
- 150 ml wody
- gałązka świeżego rozmarynu
- liście laurowe
- 2-3 ząbki czosnku
- pieprz czarny ziarnisty
- sól do obgotowania
- 3 łyżki cukru
1. Grzyby oczyścić i obgotować w lekko osolonej wodzie, przez ok. 15-20 minut, odcedzić.
2. Zagotować marynatę. W przygotowanych słoikach układać grzyby, a do każdego słoika dodać ząbek czosnku, ziarna pieprzu i ziela angielskiego, liść laurowy, kawałek gałązki rozmarynu oraz 2-3 łyżki oliwy z oliwek, następnie zalać do pełna gorącą zalewa i pasteryzować przez 15 minut.
Dziękuję i pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń