Kapelusze w marynacie z oliwą i rozmarynem






Nowa marynata z oliwą z oliwek od Hiszpańskich Delikatesów, najwyższa jakość, wspaniały smak, prawdziwy rarytas w słoikach. Do marynaty trafiły tylko kapelusze prawdziwków, teraz trzeba poczekać, aż smaki wchłoną siebie nawzajem.

Składniki:

  • grzyby leśne, kapelusze, dowolna ilość
  • oliwa z oliwek


Marynata:

  • 150 ml octu
  • 150 ml wody
  • gałązka świeżego rozmarynu
  • liście laurowe
  • 2-3 ząbki czosnku
  • pieprz czarny ziarnisty
  • sól do obgotowania
  • 3 łyżki cukru 


1. Grzyby oczyścić i obgotować w lekko osolonej wodzie, przez ok. 15-20 minut,  odcedzić. 

2. Zagotować marynatę. W przygotowanych słoikach układać grzyby, a do każdego słoika dodać ząbek czosnku, ziarna pieprzu i ziela angielskiego, liść laurowy, kawałek gałązki rozmarynu oraz 2-3 łyżki oliwy z oliwek, następnie zalać do pełna gorącą zalewa i pasteryzować przez 15 minut.







Grzyby

2 komentarze :