Migdałowy blok czekoladowy
by
http://apetyczna-babeczka.blogspot.com/
10:11
Łom, blok czekoladowy z dużą ilością migdałów i nutką pomarańczy. Przygotowanie jest bajecznie proste i szybkie. Bakalie możecie dowolnie komponować i wykorzystać te które macie w domu, po bakalie możecie się wybrać również na stronę www.Skworcu.com.pl.
Składniki:
- 50 dag mleka w proszku
- 25 dag masła
- 15 dag migdałów
- 20 dag cukru trzcinowego
- 4 łyżki kakao
- 10 dag mlecznej czekolady
- 3/4 szklanki wody
- skórka otarta z pomarańczy
1. Roztapiamy
masło z cukrem, kakao, czekoladą i wodą, odstawiamy do ostygnięcia.
2. Do wystudzonej
masy dosypujemy partiami mleko w proszku i miksujemy. Pomarańcze sparzyć, zetrzeć na tarce o małych oczkach i dodać do reszty. Na końcu
wsypujemy migdały, delikatnie mieszamy masę łyżką.
3. Przygotowujemy keksówkę, wykładamy ją papierem do pieczenia. Wierzch wyrównujemy mokrą dłonią i odstawiamy na minimum 2 godziny
do lodówki. Po tym czasie foremkę odwracamy, ściągamy papier.
jaki smakowity i pełen zdrowia! super przepis ;)
OdpowiedzUsuńWygląda apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńJak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń