Migdałowy blok czekoladowy




Łom, blok czekoladowy z dużą ilością migdałów i nutką pomarańczy. Przygotowanie jest bajecznie proste i szybkie. Bakalie możecie dowolnie komponować i wykorzystać te które macie w domu, po bakalie możecie się wybrać również na stronę www.Skworcu.com.pl.



Składniki:


  • 50 dag mleka w proszku 
  • 25 dag masła
  • 15 dag migdałów
  • 20 dag cukru trzcinowego 
  • 4 łyżki kakao
  • 10 dag mlecznej czekolady
  • 3/4 szklanki wody 
  • skórka otarta z pomarańczy


 

1. Roztapiamy masło z cukrem, kakao, czekoladą i wodą, odstawiamy do ostygnięcia. 

 

 2. Do wystudzonej masy dosypujemy partiami mleko w proszku i miksujemy. Pomarańcze sparzyć, zetrzeć na tarce o małych oczkach i dodać do reszty. Na końcu wsypujemy migdały, delikatnie mieszamy masę łyżką.

 

3. Przygotowujemy keksówkę, wykładamy ją papierem do pieczenia. Wierzch wyrównujemy mokrą dłonią i odstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki. Po tym czasie foremkę odwracamy, ściągamy papier. 

 


3 komentarze :