Danie dla wygodnych i zabieganych, dla tych co kochają dobre jedzenie, a nie lubią stać przy garach. Obiad, a może kolacja?, ważne, że w kwadrans i ważne, że wybornie smakuje. Samo zdrowie!. Najlepszej jakości oliwę oraz sos vinegar znajdziecie na stronie Hiszpańskich Delikatesów.
Składniki dla 4 osób:
- 30 dag makaronu
- 10-15 dag krewetek koktajlowych
- 3 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryka
- 6-7 pieczarek
- oliwa z oliwy
- 1 łyżka sosu limonkowego lub cytrynowego vinegar, lub świeży sok z limonki
- świeża bazylia
- sól
- pieprz
1. Makaron gotujemy wg. przepisu, odcedzamy.
2. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy drobno pokrojoną paprykę i pieczarki, lekko solimy. Gotowe przekładamy do miski. Na pozostałej oliwie smażymy drobno posiekany czosnek, gdy się przyrumieni dodajemy krewetki z łyżką sosu vinegar, lekko solimy. Czas pieczenia krewetek nie dłuższy niż 3 minuty.
3. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą na patelni, doprawiamy do smaku i dodajemy świeżo zmielony pieprz, oraz świeże liście bazylii. Podajemy na ciepło.
0 komentarze :