Wiosenny fit, kasza bulgur z warzywami i oliwą!



Dzisiejszy obiad, a może i kolacja jeśli coś zostanie :), wiosenna - kolorowa sałatka z mnóstwem witamin i oliwą najwyższej jakości.

Składniki:

- 20 dag kaszy bulgur
- 2 pomidory
- 1 szklanka bulionu
- 2 cebule dymki razem z zieloną częścią
- 1/2 pęczku natki pietruszki
- 1/2 czerwonej papryki
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- sok z cytryny do smaku
- sól
- pieprz

Kaszę bulgur znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl

1. Kaszę zalewamy gorącym bulionem, przykrywamy i odstawiamy na 30 minut aby płyn się wchłonął. Do wystudzonej kaszy dodajemy drobno pokrojoną paprykę, cebulę, pietruszkę oraz pomidora obranego ze skórki, wszystko dokładnie mieszamy.

2. Z oliwy, pieprzu, soli i soku z cytryny przygotowujemy dressing, łączymy z pozostałymi składnikami. 



0 komentarze :