Zielona surówka z porów i jabłek


Pyszna i zdrowa surówka obiadowa, raz - dwa - trzy i gotowa!. Propozycja dla zabieganych, pyszne pory i jabłka z Polskich sadów pasują do siebie idealnie, w wersji fit z jogurtem naturalnym.

Składniki:

- 3 średnie pory, biała część
- 2 duże jabłka, najlepiej kwaskowate
- kilka gałązek zielonej natki pietruszki
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- sól
- pieprz

1. Pory kroimy w talarki i zalewamy wrzątkiem na 4 minuty, następnie odcedzamy i studzimy. Jabłka obieramy z łupiny i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Pietruszkę drobno siekamy, łączymy wszystko ze sobą. 

2. Jogurt mieszamy z solą i pieprzem, polewamy surówkę.  Po wymieszaniu sprawdzamy smak i ewentualnie doprawiamy wg. upodobań.




0 komentarze :