Filet drobiowy grillowany orientalnie
Pyszny obiad w 15 minut ?, oczywiście!, grillowany kurczak w sosie sojowym z dużą ilością sałaty w czosnkowym dressingu poleca się na obiady i kolacje.
Składniki dla 4 osób:
- 2 filety z kurczaka
Marynata do mięsa
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka majeranku
- 3 łyżeczki oleju rzepakowego
- sól
- pieprz
Miks sałat ok. 10-12 dag
- roszponka, rukola, sałata lodowa
Dressing do sałaty:
- 1/4 szklanki oliwy
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- 1/2 łyżeczki majeranku
- sól
- pieprz
- cukier
Zioła, przyprawy i sos sojowy znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl
1. Przygotować marynatę do mięsa. Fileta umyć, osuszyć i natrzeć olejem z przyprawami. Rozgrzać grill elektryczny lub patelnie grillową. Grill wykładam papierem do pieczenia aby mięso było bardziej soczyste, a płytki grilla pozostaną czyste. Filet jest gotowy po około 10-12 minutach po zapiekaniu w grillu 1000 W. Gorące mięso kroimy na małe paski i podajemy z sałatą.
2. Dressing mieszamy z sałatą i podajemy z kurczakiem. Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
O, przepis całkiem ciekawy. Danie wygląda apetycznie, a w dodatku łatwe jest w przygotowaniu. Ja dziś na obiad przygotowałam udka z kurczaka z kuskusem. Bardzo smaczne wyszły. Tutaj masz przepis https://www.maxkuchnie.pl/przepisy/video/udka-z-kurczaka-z-kuskusem-827.html. Możesz też sobie przygotować :)
OdpowiedzUsuń