Bardzo lubię nowości kulinarne, więc kiedy zobaczyłam tą wersję ogórków u mojej znajomej musiałam zrobić swoją wersję. Wspaniałe ogórki konserwowe z liściem dębu i carry.
Składniki:
- 2 kg małych ogórków gruntowych
- ok. 10-12 liści dębu
- mała cebula
Zalewa:
- 1 szklanka octu 10%
- 1 szklanka cukru
- 2 szklanki wody
- 2 łyżeczki gorczycy
- kilka ziaren ziela angielskiego
- 2 łyżeczki carry
- 2 łyżeczki soli
Przyprawy znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl
1. Ogórki myjemy, suszymy i układamy ciasno w słoikach z plastrami cebuli i liśćmi dębu. Zalewę gotujemy, zalewamy ogórki, zakręcamy i pasteryzujemy 15-20 minut.
Smacznego!.
siewtny pomysł i przepis - pychotka . Polecam !!!!
OdpowiedzUsuń