Domowy kisiel malinowy z cynamonem
Ostatnie jesienne maliny w tym roku, dojrzałe i bardzo zdrowe. Jeśli zależy Wam na tym żeby podać szybki i pyszny deser to domowy kisiel robi się w 10 minut, a smak bajeczny!.
Składniki:
- 2 do 3 szklanek malin
- 3 łyżki cukru
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 szklanki wody
- kora cynamonu
1. Maliny rozgniatamy żeby puściły sok. Gotujemy szklankę wody z malinami, cukrem i cynamonem, gdy zacznie wrzeć dodajemy drugą szklankę wody z rozpuszczoną mąką ziemniaczaną. Wyciągamy korę cynamonu i gotujemy razem ok. 2 minuty. Smakuje wyśmienicie zarówno na zimno jak również na gorąco.
Na www.Skworcu.com.pl dostaniecie dobrej jakości cynamon.
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Cudownie wygląda :-)
OdpowiedzUsuń