Domowy kisiel malinowy z cynamonem


Ostatnie jesienne maliny w tym roku, dojrzałe i bardzo zdrowe. Jeśli zależy Wam na tym żeby podać szybki i pyszny deser to domowy kisiel robi się w 10 minut, a smak bajeczny!.


Składniki:

- 2 do 3 szklanek malin
- 3 łyżki cukru
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 szklanki wody 
- kora cynamonu

1. Maliny rozgniatamy żeby puściły sok. Gotujemy szklankę wody z malinami, cukrem i cynamonem, gdy zacznie wrzeć dodajemy drugą szklankę wody z rozpuszczoną mąką ziemniaczaną. Wyciągamy korę cynamonu i gotujemy razem ok. 2 minuty. Smakuje wyśmienicie zarówno na zimno jak również na gorąco.





Na www.Skworcu.com.pl dostaniecie dobrej jakości cynamon.

1 komentarz :