Trufle czekoladowe Jaśka


Cieszy fakt, jak mój Młody ma zapędy kuchenne, coś upichci, namiesza i cieszy go robota w kuchni, trufle robił już kilkakrotnie, ale to zestawienie składników wydaje się idealne dla naszych kubków smakowych, więc zrobiłam kilka zdjęć póki są!, bo uwierzcie mi wsiąkają jak kamfora...

Składniki:

- 2 tabliczki dobrej gorzkiej czekolady po 10 dag
- 1 tabliczka mlecznej czekolady, 10 dag
- 15 dag cukru pudru
- 20 dag dobrej jakości masła

Do obtoczenia:

- naturalne gorzkie kakao

Przyprawy i dodatki dobrej jakości znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl

1. Czekolady łamiemy na drobne kawałki i roztapiamy na parze, mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.

2. W misce miksujemy ze sobą masło z cukrem pudrem na puszystą masę i łączymy z ostudzoną czekoladą, gładką gotowa masę na trufle odstawiamy na 3-4 godziny do lodówki, można odstawić na całą noc.

3. Z wystudzonej masy formujemy małe kuleczki i obficie obtaczamy je w gorzkim kakao. Gotowe trufle ponownie schładzamy przez godzinę.



1 komentarz :

  1. Wygląda przecudownie!! Kocham takie trufle.
    https://jaglusia.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń