Kiełbaski w sosie paprykowym, czyli obiad w 15 minut
Nasze pokolenie należy do tych bardzo zapracowanych i dlatego powroty do domu i gotowanie obiadów powinno być łatwe i proste. Przepis na aromatyczny sos paprykowy ze smażonymi kiełbaskami i ryżem to obiad w kilka chwili i smakuje wyśmienicie.
Składniki dla 4 osób:
- 2 czerwone papryki
- 3 pomidory
- 2 czerwone cebule
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- olej
- sól
- pieprz
- cebula dymka
Dodatkowo:
- 4 kiełbaski Włoskie firmy Hańderek
- ryż
1. Ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Kiełbaski smażymy na patelni na rumiano.
2. Na patelni rozgrzewamy olej i blanszujemy drobno pokrojoną cebulę, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz pomidory, podlewamy wodą lub bulionem, przyprawiamy solą oraz pieprzem i dusimy warzywa aż będą al dente. Dodajemy przecier pomidorowy i mieszamy razem, dodajemy kiełbaski. Podajemy z ryżem i zielona cebulką.
3.
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Świetny pomysł! :-)
OdpowiedzUsuń