Przepis podaję na trzy miseczki lub w wersji na wynos na trzy słoiki po ok. 200 ml.
Budyń jaglany:
- 1 szklanka mleka
- 4 łyżki kaszy jaglanej
- 2 łyżki syropu klonowego
- truskawki
1. Kaszę jaglaną przelać gorącą, prawie wrzącą wodą aby pozbawić ją goryczki. Zagotować mleko z kaszą, dodać syrop klonowy, gotować do czasu aż płyn się wchłonie,a kasza rozpadnie. Ostudzić, dodać truskawki i zmiksować na gładką masę.
Kruszonka kakaowo - miodowa:
- 2 szklanki płatków kukurydzianych Lubella Kakao i Miód
- 5 łyżek syropu klonowego
1. Płatki przesypać do miski i rozgnieść drewnianą pałką, dodać syrop klonowy i dobrze wymieszać.
Dodatkowo:
- truskawki
- liście mięty
Składniki układamy warstwowo, budyń - kruszonka kukurydziana - truskawki. Wierzch ozdabiamy świeżą miętą.
Pamiętajcie o zdrowych i kolorowych śniadaniach każdego dnia!. #odkrywamcomożezboże #mojaalternatywa #zrodzinąnajlepiej
Pysznie się prezentuje!
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuje :)
Usuń